Handelingen in de publieke ruimte, publicatie
Een lichtvoetige aanpak van een complex voedselprobleem met spel en barrieres.
Park 1943, Rotterdam, 2021
Wat kan het verplaatsen van weggegooid brood in een Rotterdams park als speelse handeling en als confronterende barrière, veroorzaken bij de dagelijkse gebruikers van het park en de passanten?
'Man feed rat, rat eat bread, pigeons eat rat'.
Het verplaatsen in de publieke ruimte is een handeling die waarde verleent aan dat wat verplaatst wordt,
maakt deze zichtbaar en activeert de waarneming.In de nieuwe context is ruimte voor verhalen,
denkbeelden en fantasie. 
Een barrière is een versperring, betekent een omweg en even stilstaan, doorbreekt de dagelijkse gang van zaken en kan confronteren, irriteren en tot nadenken aanzetten, roept verontwaardiging op, maakt zichtbaar, en kan een vorm van protest zijn tegen grenzeloze productie en consumptie van wegwerpvoedsel.
Het Verplaatsen
Het verplaatsen van een materiaal dat in de publieke ruimte van Rotterdam aanwezig is zoals boomblad, snoeitakken en opgeboorde ondergrond, is een terugkerend thema in het werk van beeldend kunstenaar Hieke Pars. Zo vult zij op een morgen de entreehal van de bètafaculteit met boomblad uit het omringende park (Natuurverschuivingen, Radbouduniversiteit Nijmegen) en verplaatst zij in Rotterdam snoeihout naar een nabijgelegen fietspad waar een sculptuur  en tijdelijke afzetting ontstaat. Een foto van dit werk was in 2019 als kunstposter in de stad te zien als onderdeel van Publieke Werken.
VerPlaatsEn